La flama del Canigó i les revetlles animen aquesta nit la festa a Sants-Montjuïc

L'arribada de la flama aquest vespre a la revetlla del Casinet d'Hostafrancs. << Vegeu reportatge fotogràfic de les revetlles dels barris de Sants-Montjuïc >>


"La flama representa la festa de tots els Països Catalans i representa la renovació del seu esperit i la llengua que és el que ens uneix. El foc a part de purificar també ens uneix". Aquest és el simbolisme que té la flama que cada any arriba des del cim del Canigó per encendre les fogueres de Sant Joan. Ho explica en Carles Manzano, que és membre del Cros Popular de Sants i com a tal s'encarrega d'acompanyar l'arribada de la flama a Barcelona i d'aconseguir que aquesta arribi en algunes de les fogueres dels nostres barris. La flama ha arribat avui a la ciutat per la Diagonal cap a un quart de set i des de la rambla Brasil-Badal ha passat pels carrers de Sants i de Creu Coberta i ha seguit per arribar a la plaça Sant Jaume. Des d'allà s'ha repartit a tots els barris de la ciutat, entre els que no hi podien faltar els de Sants-Montjuïc que com cada any s'han omplert de revetlles i celebracions per tots els gustos. Els membres del Cros Popular de Sants han estat els encarregats de portar-la a la revetlla de la plaça d'Osca, a Magòria i al Casinet d'Hostafrancs.


A la plaça d'Osca hi ha arribat al voltant de les 9 del vespre, després d'haver passat per Magòria. Un cop encesa la foguera s’hi ha preparat un sopar popular i els Diables de Sants s'han encarregat de posar-hi el soroll. Per allargar la festa, hi haurà un punxadiscos: "Primarà la música ballable, sobretot rumba i ritmes de la terra", explica el Pere Bossi. També a Sants, els Castellers s'han sumat a la festa i han.catanitzat la seva pròpia revetlla just davant del local social, al carrer Badalona amb Vallespir. "Fem sopar popular on tothom es porta el seu sopar, muntem unes tauletes amb música i després coca, cava, petards i després una mica de ballaruca", diu la Montse Rafí.


No gaire lluny, al Casinet d'Hostafrancs es fa la revetlla familiar a la que ens tenen acostumats amb l'orquestra Aquarius i disco mòbil. "Hi haurà un cercavila dels diables de l’escola Barrufet, dins mateix del pati", destaca la Marga. També es preveu molt familiar la revetlla de Font de la Guatlla: "L'ambient és molt maco, és molt acollidor, la gent s'hi troba molt bé i la canalla poden anar sueltos i els pares no han de patir, cada any tenim molta més gent a la revetlla", diu la Carme Balona.


Al carrer Jocs Florals i a Sagunt se celebraran algunes de les revetlles de la Bordeta. "L'estem preparant amb moltes ganes, la gent de l carrer està molt animada i esperem que no ens plogui", comenta el Juanjo, del carrer Jocs Florals, on a més, el dia de Sant Joan també faran un sopar al carrer on preveuen que hi assisteixin una vuitantena de persones. Al Poble-sec una de les revetlles més populars se celebrarà a la plaça del Sortidor on la flama arribarà cap a les vuit del vespre, quan es farà la cremada i es llegirà un manifest d'Omnium Cultural. "En algun li fa més d'un ensurt, sobretot durant el sopar, però s'ha de conviure amb els petards", comenta el Gerard Verdés parlant d'aquesta revetlla en la que no hi faltaran ni petards, ni coca, ni cava ni evidentment, la música, que la portarà un grup que fa versions de música rock i jazz. I en canvi, a la Marina, la festa la trobarem a l'escenari del carrer del Foc, una festa que posarà punt i final a la Festa Major de la Marina que va començar el passat divendres: "Aquest és l'acte de final de festa i per tant també hi haurà aeris de foc durant el sopar", explica l'Antoni Guillén.LES REVETLLES DELS NOSTRES BARRIS23/06/2010

Flama del Canigó i Revetlla de Sant Joan al Poble Sec

Lloc: Plaça del Sortidor

Hora: 20:30

Info:Flama del Canigó i Revetlla de Sant Joan al Poble Sec.23/06/2010

Revetlla de Sant Joan a Hostafrancs

Lloc: Casinet d'Hostafrancs (Rector Triadó, 53)

Hora: 20:00

Info:Flama del Canigó, Diables Barrufet, Sopar veïnal, ball amb orquestra i discomòbil23/06/2010

Revetlla de Sant Joan a la plaça d'Osca

Lloc: Plaça d'Osca

Hora: 21:00

Info:I quina millor manera que rebent la flama del Canigó, sopant totes juntes, gaudint i cremant-nos amb el Diables de Sants i ballant fins que el cos no pugui més amb les millors cançons de revetlla?

Si vols gaudir d'una revetlla popular només has de venir a la plaça d'Osca.

Ja pots comprar els tiquets del sopar al Terra d'Escudella (C/Premià 20) per només 15€ amb primer plat, amanida, carn a la brasa (opció vegetariana), vi, coca i cava.

Organitza: Casal independentista de Sants 'Jaume Compte'23/06/2010

Revetlla de Sant Joan a Cal Borinot (Castellers de Sants)

Lloc: Cal Borinot (Carrer Vallespir cantonada amb carrer Badalona)

Hora: 20:30

Info:A partir de les 20.30h tallarem el carrer Badalona per poder fer una revetlla com cal. Que cadascú es porti el seu sopar, la seva coca i els petards, la música, el cava i la festa la posem nosaltres! Organitzat pels Castellers de Sants.23/06/2010

Revetlla de Sant Joan a Font de la Guatlla

Lloc: Centre Cívic Font de la Guatlla (C/ Rabí Ruben, 22--26)

Hora: 22:00

Info:A partir de les 22 hores parada de taules i seguidament de 23:30 a 2:30, revetlla familiar amb ball del Trio Persuasión.
23/06/2010

Revetlla de Sant Joan al carrer Jocs Florals

Lloc: Carrer Jocs Florals (La Bordeta)

Hora: 21:00

Info:A partir de les 21 hores parada de taules i seguidament revetlla familiar amb punxadiscos.EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3EL 3Revetlla al carrer Jocs Florals (La Bordeta)EL 3Revetlla a la Plaça de la Farga(La Bordeta)EL 3Revetlla a la Plaça d'Osca(Sants)EL 3EL 3Revetlla al Casinet d'Hostafrancs(Hostafrancs)EL 3EL 3Revetlla a Font de la Guatlla(Font de la Guatlla)EL 3EL 3