El barri de Sants es dividirà en dos

Els carrers de Badal i Brasil marcaran la frontera


El barri de Sants tal com el coneixem ara es dividirà en dos: Sants i Badal, si així ho aprova la ponència del projecte La Barcelona dels barris, que es va constituir dilluns passat a l’Ajuntament.
Aquesta ponència estarà formada per geògrafs, urbanistes, sociòlegs i representants dels veïns i dels grups municipals i tindrà com a objectiu donar entitat pròpia als barris de la ciutat que d’una forma o altra ara no estan prou reconeguts. Josep Serra, director del gabinet tècnic de programació de l’Ajuntament, ha explicat avui a EL 3, que d’aquesta forma es reconeixeran nous barris. "S’intentarà que cadascun d’ells tingui un eix comercial, una plaça central i equipaments de proximitat com escoles bressol o centres d’atenció primària, i una població d’entre 20 i 25 mil persones".
Els carrers Badal i Brasil faran de frontera natural entre els dos barris. Serra explica que no hi ha res tancat encara, sinó que ara s’obre un procés de participació que durarà deu mesos i que preten configurar aquest pla territorial de la ciutat. També ha apuntat la possibilitat que els consellers de districte puguin adscriure’s al barri del districte que prefereixin per fer de pont entre el Consell de Districte i els veïns.