L’exposició “Per Nadal tota joguina val?” arriba a Sants

La finalitat d'aquesta mostra de joguines organitzada per les tres ludoteques de Sants-Montjuïc, és ajudar a les famílies i als infants a fer un consum responsable de les joguines que demanaran per aquestes properes festes. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]“Per Nadal tota joguina val?” és una exposició que ha obert les portes, aquest dimecres a la tarda, al centre cívic de les Cotxeres de Sants. És la seva 17à edició i la finalitat és ajudar a les famílies i als infants a fer un consum responsable de les joguines per aquestes properes festes. La mostra està organitzada per les tres ludoteques del districte de Sants-Montjuïc: la ludoteca La Casa dels Colors de la Marina, la ludoteca Olzinelles de la Bordeta i la ludoteca del Poble-sec, amb la col·laboració d'un total de 53 fabricants i distribuïdors de joguines.

Els ludotecaris i ludotecàries, com especialistes en educació, han preparat jocs i tallers per que tothom pugui tocar i provar tots els jocs i joguines. Gloria Calvo, educadora de la ludoteca Olzinelles i coordinadora de l’activitat, explica que “aquesta exposició es fa per què els infants puguin veure les joguines que surten anunciades per la televisió i també les que no i, d’aquesta manera, les puguin veureu, provar-les i fer una tria de cara al Nadal”.

Durant aquests dies, l’auditori de les Cotxeres exposarà desenes de jocs i joguines i es presenten en diferents categories, “una part de joc simbòlic, de primera infància, de construcció i assemblatge, també hi ha de manualitats i jocs de taula”. Calvo creu que avui dia “les famílies intenten fer un consum responsable, però la joguina és l'eina principal del joc i el problema és que ara hi ha un allau de joguines i el nen li crea un empatx quan realment haurien de rebre-les durant tot l’any”.

Fins el dissabte es preveu que més de dues mil persones, provinents d’escoles i diverses famílies, arribaran a trepitjar l’exposició. Entre els assistents d’aquest dimecres trobem els alumnes del C.F.G.S. d’Educació Infantil del C.E.DOLMEN, de l’Hospitalet de Llobregat. La seva professora, Marga Prieto, assegura que l’escola té un paper fonamental alhora d’educar i assessorar en el joc ja que aquesta“té un criteri pedagògic i l’escola ha de tenir un paper d’assessorar i orientar a les famílies i d’educar als nens el valor que les joguines són alguna cosa més que un objecte de consum”. Mar Grau, alumne d’aquest cicle creu que el fet de tenir les joguines exposades “informa molt de la seva utilitat i sobretot hem de saber no discriminar i fer un bon ús de les joguines”.

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-18

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-01

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-02

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-04

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-05

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-06

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-07

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-08

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-09

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-10

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-11

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-12

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-13

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-14

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-15

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-16

exposiciojoguinesludotecacotxeresdesantsnovembrede2014-17