L’Escola Miquel Bleach i els Castellers del Poble Sec reben el Premi Ciutat de Barcelona 2015

L’Escola Miquel Bleach del barri d’Hostafrancs, pel projecte pedagògic “Tàndem”, i els Castellers del Poble Sec pel projecte del Castelloscopi, van rebre dilluns al vespre el Premi Ciutat de Barcelona 2015, en una cerimònia celebrada al Saló de Cent. [[Vegeu fotos]]

L’Escola Miquel Bleach del barri d’Hostafrancs i els Castellers del Poble-sec van rebre dilluns al vespre el Premi Ciutat de Barcelona 2015, en una cerimònia celebrada al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va explicar que amb aquests premis la ciutat “vol reconèixer els millors treballs i projectes de creació, investigació i producció vinculats al món de les arts, les ciències i la cultura en els diferents vessants”. És per això que l’alcaldessa va destacar “la gran qualitat dels projectes que mostren l’alt moment creatiu que viu la ciutat”, malgrat les dificultats a causa de la crisi i de les retallades.”

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, i alhora també regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jaume Asens, va criticar que “la cultura sovint és atacada quan és independent i crítica, perquè sense ella els poders són més il·limitats i la democràcia és impossible”; per aquest motiu Asens va reivindicar la ciutat com espai de llibertat cultural i “com espai irrenunciable a qualsevol sistema democràtic”.

Durant la gala, es van guardonar un total de 20 categories de treballs, obres o investigacions fetes durant el 2015 i vinculades amb Barcelona. El premi d’Educació va ser atorgat a l’escola Miquel Bleach d’Hostafrancs pel procés de transformació del projecte pedagògic “Tàndem” que ha desenvolupat en els darrers anys amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, i que ha permès integrar les arts com a eix vertebrador de l’aprenentatge. “Ha estat un viatge amb el projecte Tàndem carregat de reptes, aventures i coneixences” deia Pilar Ugidos, directora de l’escola hostafranquina. L’alcaldessa també va fer esment especial al premi aconseguit per l’escola pública Miquel Bleach, qualificant-la de “petit mirall per veure el present i el futur del mestissatge de la nostra ciutat”. A més, va recordar que “invertir en l’escola, és treballar per la Barcelona que vindrà”.

La implicació dels Castellers del Poble Sec amb el projecte Castelloscopi va portar als Bandarres a ser guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de Cultura Popular i Tradicional. Jordi Piqué i Joaquim Pérez, membres de la colla castellera del Poble-sec van recollir el premi. Pérez expressava l’alegria en rebre el premi, “estem molt contents de rebre aquest reconeixement, fruit d’un esforç constant al nostre barri”, deia. Castelloscopi és un calidoscopi de mirades castelleres que combina la tradició i les noves tecnologies. El projecte va néixer “amb l’objectiu de visualitzar la pinya, un símbol obvi del treball en equip i a la col·laboració” explicava Piqué.

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-16

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-01

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-02

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-03

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-04

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-05

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-06

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-07

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-08

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-09

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-10

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-11

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-12

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-13

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-14

entregapremisciutatdebarcelonafebrerde2016-15