L’Escola Joan Pelegrí entrega els XXV Premis dels Drets Humans

En commemoració del 51è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l’ONU, l’escola Joan Pelegrí del barri d'Hostafrancs va entregar ahir al matí el Premi dels Drets Humans. [[ Vegeu reportatge fotogràfic ]]

En commemoració del 51è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l’ONU, l’escola Joan Pelegrí del barri d'Hostafrancs va entregar ahir el Premi dels Drets Humans. L’objectiu és difondre’n el contingut, sensibilitzar sobre els valors que proclama i promoure’n la defensa.

Són uns premis pensats principalment per estimular la feina quotidiana d’alumnes i professors en aquest sentit i enguany han arribat a la XXV edició. Per tal que hi puguin participar alumnes de diferents cursos amb varietat de formats i temàtiques s’han creat diferents categories. Així, hi ha els pòsters i plafons creats pels alumnes de 2n i 3r d’ESO; el Premi UNESCO de l’escola Joan Pelegrí al millor treball de recerca de 2n de Batxillerat en l’àmbit de la pau, la interculturalitat, el respecte dels Drets Humans, i la cooperació internacional; el Premi Joan Pelegrí, que reconeix la feina de l’alumnat que ha estat finalista en del Premi dels Drets Humans reiteradament sense haver-lo guanyat mai; el Premi Eantopia, per destacar els treballs que aporten una mirada positiva al futur; o el Premi Ciberacció, per fomentar l’ús de les noves tecnologies per sensibilitzar i denunciar les violacions dels Drets Humans.

En l’entrega de premis hi va participar Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau, que va oferir una xerrada a l’alumnat. També va ser-hi Joan Carles Moreno, coordinador de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO de Catalunya, que va recordar que “el reconeixement de la dignitat i dels drets iguals i inalienables als homes i dones és les fonament de la llibertat la justícia i la pau al món”. Va posar de manifest que tot i que la declaració reconeix que totes les persones neixen lliures i iguals la realitat demostra que no és així i per tant cal reaccionar “i una molt bona reacció són els vostres treballs i les vostres actituds vers el tema”, va dir als alumnes.

Jordi Martí, regidor del districte de Sants-Montjuïc, també els va acompanyar en l’acte perquè, va dir. “m’interessa sobre tot allò que serveix per fer una societat més justa”. Martí va felicitar a totes les persones que fan possible els premis, alumnes, professorat i jurat, i va fer una menció destacada als organitzadors per haver arribat a la XXV edició dels premis.

El treball guanyador del primer nivell, corresponent a 2n d’ESO, ha estat “La guerra no és un joc, cada bala és un mort” de Dhurba Khadka, Pau Codina, Pau Gibert i Sandra Alzamora; el de segon nivell, corresponent a 3r d’ESo, ha estat per “La tortura, atemptat contra la vid” d’Ana López, Adrià Martín, Valentina Martínez i Katia Moya.  El Premi Ciberacció ha estat èr “Conseqüències de la guerr” de Laura Aresté, Asier Cruz, Adela Quero, Arnau Ruiz i Paula Tarraga. També es va donar un premi especial XXV Premi Drets Humans al treball “No som idèntics: però som iguals en drets” de Roger Sanchez, Adrià Valls, i Pau Alquézar. Finalment el Premi Drets Humans va ser per “El paper de la dona en la publicitat del sXXI” d’Elena Aguilar.

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-19

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-01

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-02

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-03

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-04

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-05

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-06

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-07

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-08

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-09

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-10

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-11

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-12

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-13

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-14

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-15

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-16

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-17

entregapremisdretshumansescolajoanpelegrihostafrancsfebrer2014-18