Les entitats de Sants-Montjuïc recullen 10.000 joguines en la campanya solidària de Nadal

El banc de productes no alimentaris La Nau, amb seu a la Marina, ha estat l’encarregada de distribuir les joguines a entitats de caire social que atenen famílies en situació de vulnerabilitat. Enguany hi han participat més d'una vintena de punts de recollida repartits per tots els barris del districte.

La Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH), l’Associació Cívica La Nau, Sants 3 Ràdio i EL3.CAT han tancat amb èxit una nova edició de la recollida de joguines de Nadal. Enguany han recollit unes 10.000 joguines durant les tres setmanes que va durar la campanya. Josep Espín, president de la FAECH, explica que “com ja és tradició vam començar a treballar-hi el 16 de desembre amb el festival de hip-hop solidari de l’Urban Dance Factory a les Cotxeres de Sants”.

Des de llavors i fins el 5 de gener es va portar a terme la campanya. Espín detalla que “hi participa una gran xarxa d’entitats i de persones del districte que possibiliten una vintena de punts de recollida”. Aquests són, principalment, seus socials d’associacions i entitats dels barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, així com també algun punt a la Marina i al Poble-Sec. A més, segons el president de la FAECH, “també comptem amb actes com el Pau Sense Treva o les carpes reials de l'Associació de Comerciants de Creu Coberta i de Sants Establiments Units que fomenten la recollida”.

Després d’iniciar la campanya el 16 de desembre, el dia 1 de gener ja es fa una primera entrega. El banc de productes no alimentaris La Nau, amb seu a la Marina, és l’encarregada de distribuir les joguines a entitats de caire social que atenen famílies en situació de vulnerabilitat. Són aquestes entitats les que donen les joguines als seus destinataris finals. Josep Espín afegeix que “a banda de repartir-les durant els dies previs a la nit de Reis, en guardem algunes per al llarg de l’any”. Així, se’n poden destinar a centres d’acollida o d’atenció a menors que en puguin necessitar la resta del curs. Segons el propi president de la FAECH, “la campanya de recollida de joguines és una feina puntual però que fa servei al llarg de l’any”.

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-01

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-02

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-03

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-04

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-05

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-06

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-15

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-07

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-08

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-09

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-10

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-11

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-12

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-13

recollidadejoguinessantsmontjuicgenerde2019-14