Les curiositats científiques del programa "Pa ciència, la nostra" arriben en un nou llibre

Màrius Belles i Daniel Arbós, han publicat el seu primer llibre sobre curiositats científiques que porta el mateix nom que el programa radiofònic que presenten des de fa vuit anys a Sants 3 Ràdio. Dilluns al vespre es va fer la presentació de l'obra a la Casa del Llibre del Passeig de Gràcia. [[Vegeu fotos]]

Els presentadors del programa "Pa ciència, la nostra" de Sants 3 Ràdio, Màrius Belles i Daniel Arbós, han publicat el seu primer llibre sobre curiositats científiques que porta el mateix nom que el programa radiofònic que s'emet des de fa vuit anys a la ràdio local de Sants-Montjuïc. Dilluns al vespre es va fer la presentació de l'obra a càrrec de la periodista Marta Cailà a la Casa del Llibre del Passeig de Gràcia.

La idea d'escriure'l va sorgir quan "una editora va tenir l'esbojarrada idea de venir a buscar-nos perquè volien un llibre que parli de curiositats científiques i de tot el que parlem en el nostre programa de ràdio" comenta Arbós, qui explica que "hem fet una recopilació del que expliquem, de fet, el llibre explica coses que et passen en el dia a dia, i es que la ciència està a tot arreu i on menys t'ho esperes". A més, el llibre també trenca molts mites com "posar una cullereta a l'ampolla de cava perquè no s'esbravi el gas no serveix per res, ja que s'han fet estudis que els expliquem en el llibre", assegura Arbós. També s'expliquen estudis que demostren que el Nadal és una bona època per lligar "perquè pots vestir-te de vermell i passar desapercebut", segons Belles qui assegura que "parlar per l'orella dreta i no l'esquerra ajuda a lligar més".

Tots dos presentadors i ara, a més escriptors, creuen que la millor manera de parlar de ciència és amb humor, "ens costa parlar d'una altra manera", expressa Belles. De fet, el llibre, segons diu Arbós, no va adreçat a científics sinó al públic en general, "a qualsevol persona del carrer que es pot preguntar perquè s'enganxa la cortina de la dutxa o com funciona unes microones, i també aprofitem per explicar com s'ho fan els astronautes per orinar, parlem de plantes, d'animals, dels bacteris, de mètodes científics per lligar, de música, de futbol..."

presentaciollibrepaciencialanostradesembrede2016-01

presentaciollibrepaciencialanostradesembrede2016-02

presentaciollibrepaciencialanostradesembrede2016-03