Les Cotxeres de Sants acullen el 26è Trofeu Obert Internacional d’Escacs Ciutat de Barcelona amb 350 jugadors

Durant vuit dies participaran jugadores i jugadors de més de vuit països. El campionat s’ha hagut d’adaptar a la nova normalitat de la pandèmia, amb distàncies de seguretat i sense públic. [[Vegeu fotos]]

L'auditori de les Cotxeres de Sants acull fins al 26 d'agost el 26è Trofeu Obert Internacional d’Escacs Ciutat de Barcelona. Una fita del món dels escacs que aplegarà als millors jugadors professionals d’escacs d’arreu. Tradicionalment, les Cotxeres han sigut l’escenari del Trofeu Obert de Sants, un torneig integrat dins del circuit català de la Federació Catalana d’Escacs. Aquest torneig s’ha hagut de suspendre a causa de la pandèmia, però enguany han decidit dur a terme el Trofeu Obert Internacional d’Escacs Ciutat de Barcelona que està obert a totes aquelles persones amb llicència federativa” explicava Joan Magem, gran mestre internacional i director esportiu de la Federació Catalana d’Escacs.

Al llarg d’aquests vuit dies passaran persones de més de vuit països que hi participaran, és a dir, “350 jugadors, tot i que la idea és augmentar el nombre de jugadors l’any vinent” comentava Magem.

Paral·lelament també s’està duent a terme el Campionat Absolut d’Escacs de Catalunya 2021, que tan sols jugaran “deu jugadors per invitació i que són deu dels millors jugadors catalans” explicava el gran mestre.

El campionat s’ha hagut d’adaptar a la nova normalitat de la pandèmia,  amb distàncies de seguretat i és per aquest motiu que s’han habilitat tres espais diferents pels jugadors. A més, com a novetat, enguany tan sols poden entrar al recinte jugadors, organitzadors i jutges.

La intenció de la Federació Catalana d’Escacs és “aprofitar les bones sinergies que hi ha entre la Federació i el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, perquè és un lloc molt bo per fer tornejos d’escacs”.

Escolteu el reportatge sencer:

trofeuescacsciutatbarcelonacotxeressantsagost2021-01

trofeuescacsciutatbarcelonacotxeressantsagost2021-02

trofeuescacsciutatbarcelonacotxeressantsagost2021-03

trofeuescacsciutatbarcelonacotxeressantsagost2021-04

trofeuescacsciutatbarcelonacotxeressantsagost2021-05

trofeuescacsciutatbarcelonacotxeressantsagost2021-06