L’Aula Oberta de la Bordeta compleix 25 anys de xerrades divulgatives

Aquesta aula de formació per a la gent gran del barri va celebrar dilluns, a la Sala Nova de Sant Medir, un acte dedicat als 25 anys des del seu naixement. Era el 23 d’octubre de 1989 quan el seu fundador, Lluís Ahicart, iniciava la primera de les xerrades. [[Vegeu fotos]]L’Aula Oberta de la Bordeta va celebrar aquest passat dilluns, a la Sala Nova de Sant Medir, un acte dedicat als 25 anys des del seu naixement. Concretament, el 23 d’octubre de 1989 va ser la primera sessió de l’Aula Oberta. El seu fundador, Lluís Ahicart, quan es va jubilar va veure que al barri hi havia carència cultural en la gent gran i la seva inspiració va crear aquest tipus d’aula. Ramon Freixas , actual president de l’entitat explica que la finalitat amb la que es va crear l’aula era “informar i distreure a la gent i que cada dilluns es poguessin trobar ”, ja que d’aquesta manera es dona “un mínim de suport cultural”. A més, Freixas destaca que “la tasca el suport de la gent ha estat molt important ja que aquesta ha tingut molt bona acceptació”.

L’acte de celebració va comptar amb la presència de prop d'un centenar d'associats de l’aula i de diferents membres del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, que coordina les aules dels tres barris. La seva presidenta, Lluïsa Erill, va destacar la cohesió social i la companyia entre els assistents que “us veieu els dilluns i estic segura que ho espereu amb desig ja que és un plaer poder conèixer aquestes activitats”. El gerent del Secretariat d’Entitats, Joan Manuel Parisi, també va assistir a l’acte de celebració i va parlar de la bona relació entre el Secretariat i l’Aula Oberta: “Vam entendre molt bé des del primer moment aquest fer de les obertes i a treballar de la vostra mà durant tots aquests anys en diverses generacions”. Parisi també va assegurar que l’aula oberta és “autoorganització i feina de la societat civil”, tot i que té una bona mida, encara pot créixer més. Per la seva banda, Enric Subirà , rector de la parròquia de Sant Medir, va voler començar recordant els fets de la caiguda del mur de Berlín, “allò va ser un gran cant a la llibertat, realment impressionant com uns i altres es retrobaven”. Subirà va comentar que el component d’una aula oberta dins d’un espai urbà com el de La Bordeta és “una estructura de cohesió, de desenvolupament i de convivència” i això, “en un país petit com el nostre té molta importància”.

Un berenar per tots els assistents va cloure l'acte d'inici d'aquest curs de l'Aula Oberta de la Bordeta, que es reunirà cada dilluns a les 6 de la tarda i que està oberta a tota la gent gran de la barriada.

celebracio25anysaulaobertadelabordetaoctubrede2014-01

celebracio25anysaulaobertadelabordetaoctubrede2014-02

celebracio25anysaulaobertadelabordetaoctubrede2014-03

celebracio25anysaulaobertadelabordetaoctubrede2014-04

celebracio25anysaulaobertadelabordetaoctubrede2014-05

celebracio25anysaulaobertadelabordetaoctubrede2014-06

celebracio25anysaulaobertadelabordetaoctubrede2014-07

celebracio25anysaulaobertadelabordetaoctubrede2014-08

celebracio25anysaulaobertadelabordetaoctubrede2014-09

celebracio25anysaulaobertadelabordetaoctubrede2014-10

celebracio25anysaulaobertadelabordetaoctubrede2014-11