L’Associació de Disminuïts de Sants-Montjuïc celebra 25 anys amb un sopar a les Cotxeres

L'entitat hostafranquina va celebrar el passat dissabte al vespre el sopar del seu 25è aniversari a l'auditori de les Cotxeres de Sants acompanyats d'usuaris, familiars, voluntaris i entitats del barri. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

L’Associació de Disminuïts de Sants-Montjuïc va celebrar el passat dissabte al vespre el sopar del seu 25è aniversari. El bufet lliure va tenir lloc a l’auditori de les Cotxeres de Sants i va comptar amb l'assistència d'un centenar de persones, entre membres de l’entitat i els seus familiars, i entitats del barri que van col·laborar per dur a terme l’esdeveniment. La presidenta de l’Associació de Disminuïts de Sants-Montjuïc, Rita Granada, assegurava que “25 anys és un número important”. Segons la presidenta “volíem fer una gran festa, cosa que no hem pogut fer per problemes econòmics, però sí que fem un sopar informal per tots els socis i voluntaris, persones que ens ajuden a tirar endavant totes les activitats de l’entitat”.

Aquesta entitat hostafranquina compta actualment amb 90 associats. Es va crear l’any 1990, ja que al districte no hi havia cap associació que tractés les persones amb discapacitat: “Aquesta es va crear amb uns objectius culturals i per treballar el transport adaptat i l’accessibilitat a la via pública, cosa que hem anat seguint durant els últims anys” destacava Granada, qui recordava que treballen conjuntament amb el Consell de Persones amb Discapacitat del Districte de Sants-Montjuïc. De fet, segons apuntava la presidenta, des de l’associació creuen que el districte de Sants Montjuïc compta amb una mobilitat accessible, i “Barcelona és una de les ciutats més accessibles d’Europa, en l'àmbit de la via pública”.

Un any més, des del Campus de Futbol D3 col•laboren amb l’associació a partir de projecte 1+1 en què “per cada inscripció que tenim al campus donem un euro a una entitat sense ànim de lucre i que fa coses pels altres” explicava Jordi Suñé, membre de la S.E. Mercat Nou, que va fer entrega dels diners recaptats enguany. La cooperativa del barri, Coopmercat, que aposta per donar feina a persones amb discapacitat també va col•laborar durant el sopar. La Raquel i la Marta, juntament amb altres voluntaris de la Federació de la Festa Major de Sants, van encarregar-se de cuinar i servir alguns dels plats: “Hem agafat una gran quantitat i varietat de productes de Coopmercat perquè la gent pugui tastar-los i no es quedi amb gana” deia la Raquel. La Marta mentre preparava els plats de mandonguilles valorava positivament el poder col•laborar amb aquesta associació, “està molt bé, ens ho passem genial, i encara que sigui una mica però treballem”.

Finalment, una vegada es va brindar amb cava i menjar el pastís d’aniversari, Sants 3 Ràdio va encarregar-se d’amenitzar la festa amb una discomòbil que va acabar passada la mitjanit.

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-01

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-02

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-03

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-04

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-05

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-06

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-07

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-08

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-09

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-10

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-11

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-12

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-13

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-14

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-15

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-16

sopar25eaniversariassociaciodisminuitssantsmontjuicjuliol2015-17