La reurbanització amb clau de gènere dels entorns de la Colònia Santiveri de la Marina començarà al març

Els carrers Torres de Marina i Gabriel Miró seran remodelats i es crearà una plataforma única per a vianants. També s'eixamplarà la vorera del carrer Encuny i s'ampliarà la placeta que hi ha a la cruïlla amb el carrer Motors. Les obres tindran un cost d'1.154.000 euros i duraran mig any. [[Vegeu fotos]]

Les obres de reurbanització dels entorns de la Colònia Santiveri, al barri de la Marina del Prat Vermell, començaran aquest mes de març. Els carrers Torres de Marina i Gabriel Miró seran remodelats i es crearà una plataforma única per millorar l'accessibilitat dels vianants. També s'eixamplarà la vorera del carrer Encuny i s'ampliarà la placeta que hi ha a la cruïlla amb el carrer Motors. Finalment, la calçada del carrer Encuny es modificarà per fer-la d'un únic sentit, en direcció al carrer Motors. D’aquesta manera es podrà habilitar un nou cordó de places d'aparcament que substituiran les que s'eliminaran als carrers Torres de Marina i Gabriel Miró.

El projecte urbanístic que té un cost d'1.154.000 euros respon a les marxes exploratòries que es van fer l'any passat amb les veïnes del barri. Aquestes van poder detectar deficiències en seguretat i mobilitat per després generar mesures urbanístiques amb clau de gènere. Algunes de les millores han estat ampliar les voreres dels carrers, traslladar les places d'aparcament, eliminar vegetació o canviar la il·luminació. "És un espai que queda molt aïllat per diferents situacions urbanístiques, i ens vam trobar trams molt mal il·luminats i gens accessibles o racons que donaven inseguretat", explica Jana Cantero, dinamitzadora de la Taula de Dones de la Marina.

Les obres tindran una durada de sis mesos, però els veïns ja compten els dies que queden per gaudir de la nova urbanització. La Isabel Serrano és una de les vint famílies que viu a la colònia, i assegura que fa molt de temps que esperen aquest canvi urbanístic: "Hi ha veïns molt grans que es troben amb problemes a les voreres i amb arrels dels arbres que sobresurten que han fet caure algun veí", explica. I des de la Coordinadora de les Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina de Port i la Marina del Prat Vermell, Abdó Florencio es mostra satisfet d'aquestes millores als entorns de la Colònia Santiveri, ja que considera que "sempre ha estat un dels barris més oblidats".

reurbanitzaciocoloniasantiverilamarinafebrer2018-02

reurbanitzaciocoloniasantiverilamarinafebrer2018-03

reurbanitzaciocoloniasantiverilamarinafebrer2018-04

reurbanitzaciocoloniasantiverilamarinafebrer2018-05

reurbanitzaciocoloniasantiverilamarinafebrer2018-06

reurbanitzaciocoloniasantiverilamarinafebrer2018-07

reurbanitzaciocoloniasantiverilamarinafebrer2018-08

reurbanitzaciocoloniasantiverilamarinafebrer2018-09

reurbanitzaciocoloniasantiverilamarinafebrer2018-10

reurbanitzaciocoloniasantiverilamarinafebrer2018-11

reurbanitzaciocoloniasantiverilamarinafebrer2018-12