La Parròquia de Santa Maria de Sants construirà un nou edifici per acollir el Centre Mossèn Pere Oliveras

El projecte consistirà a construir un edifici annex a l'actual parròquia, de tres plantes i de més de 1.000 metres quadrats, just al costat del carrer Sant Crist i la Plaça Ibèria, on hi haurà la seu de Càritas Diocesana de Sants i 8 habitatges. [[Vegeu fotos i plànols del projecte]]

Els entorns de la Parròquia de Santa Maria de Sants començaran a canviar a partir de l'any vinent. El projecte consistirà a construir un edifici annex a l'actual parròquia, de tres plantes i de més de 1.000 metres quadrats, just al costat del carrer Sant Crist i la Plaça Ibèria, on hi haurà la seu de Càritas Diocesana de Sants i 8 habitatges. Això obligarà a reorganitzar els espais cedits a l'Esplai Espurna i a l'Agrupament Escoltes Puig i Moliner, que seran acollits en dos edificis que es construiran just al costat del pati interior, situat entre les Cotxeres de Sants i l'església, on actualment l'agrupament fa les seves activitats, i on tenen un edifici que serà derruït per construir-ne un de més ampli. Per tant, les dues entitats juvenils hauran de compartir l'espai exterior, on hi ha un camp de futbol. Els treballs es completaran amb l'adaptació i remodelació de la rectoria de la parròquia on s'ubicarà el Centre Mossèn Pere Oliveras i la resta de serveis parroquials que es continuaran oferint. Aquestes operacions s'emmarquen en el canvi de qualificació de diversos terrenys del barri, que han comportat la cessió de l'edifici del carrer Olzinelles, seu del Centre Social de Sants, fins ara propietat de l'arquebisbat i que passarà a ser de l'ajuntament.

"Es tracta d'un projecte que fa molt temps que està entre mans, ja que en Mossèn Pere Oliveras havia fet una tasca molt positiva, era un home diferent dels altres, era molt obert", diu Josep Lluís Socias, el rector de la parròquia de Santa Maria de Sants, qui qualifica aquest projecte "molt simple, interessant i positiu". Segons Socias, aquesta remodelació "servirà per fer servir els espais que tenim, millorar-los, optimitzar-los i donar la possibilitat d'enquibir els usuaris de Càritas". A l'interior de la parròquia s'exposen dos planells on es projecten els plànols i on es poden veure les modificacions dels espais i dels seus usos.

Les obres, que dependran de l'arquebisbat, començaran entre finals de 2016 i inicis de 2017, quan es preveu aprovar definitivament la Modificació del Pla General que permetrà canviar la qualificació d'aquest espai i, llavors, l'arquebisbat podrà presentar el projecte que haurà d'aprovar el Consistori, per tal de "donar la llicència d'obres i iniciar-se la construcció", apunta Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. Una vegada es doni la llicència d'obres, els arquitectes hauran de comprovar si sota la rectoria hi ha un antic refugi, com apunten alguns dels veïns més grans del barri.

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-01

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-02

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-03

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-04

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-05

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-06

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-07

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-08

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-09

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-10

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-11

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-12

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-13

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-14

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-15

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-16

projecteampliacioparroquiasantamariadesantsjunyde2016-17