La guanyadora del cartell de la Festa Major del Poble-sec 2017 destina el premi a la Fundació Sant Pere Claver

El barri del Poble-sec va presentar divendres, durant un acte al pati del Sortidor, el cartell de la seva Festa Major, que tindrà lloc entre el 14 i 23 de juliol. Blanca Pi, que fa de col·laboradora a la Fundació Sant Pere Claver, ha estat la guanyadora del Concurs de Cartells. [[Vegeu fotos]]

El barri del Poble-sec va presentar divendres, durant un acte al pati del centre cívic el Sortidor, el cartell de la seva Festa Major, que tindrà lloc entre el 14 i el 23 de juliol. La guanyadora del 20è Concurs de Cartells ha estat Blanca Pi, veïna de Sant Cugat del Vallès però que coneix molt bé el barri, ja que fa de col·laboradora a la Fundació Sant Pere Claver, a qui ha decidit destinar el premi: "Des del primer dia vaig pensar que si guanyava el premi, la dotació econòmica aniria cap a un dels seus programes, i així serà", deia Pi mentre es mostrava molt contenta, "em fa molta il·lusió haver guanyat aquest concurs". Per dissenyar el cartell, Blanca Pi, s’ha inspirat en alguns dels llocs més emblemàtics del barri, en la seva diversitat cultural i en els seus colors, és “viu, alegre i autèntic”. En aquesta edició s'han presentat 11 cartells i el jurat que ha decidit la imatge guanyadora de la festa major del barri ha estat format per diversos representants d'entitats del barri i del Districte de Sants-Montjuïc.

A l'acte, on també es va presentar la Mostra d'Entitats del Poble-sec, va intervenir el president de la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec, Antoni Reig. Aquest va fer un discurs en el qual va lligar el naixement de la Coordinadora, l'any 1989, amb "un fet importantíssim a la nostra vida que va ser l'inici de la Revolució Francesca, l'any 1789". D'aquesta manera, va contextualitzar els fets que van succeir durant la primera etapa revolucionaria, "quan hi havia tres valors que avui continuen sent vàlids al Poble-sec: Liberté, égalité, fraternité". En aquest sentit, va dir que el barri "ha de lluitar en contra dels que es beneficien amb la seva butxaca amb aquests processos que estem patint", referint-se al fenomen de gentrificació que "va molt de pressa", i amb el que "ens podem quedar sense barri i sense gent, perquè estan fent fora els d'aquí".

La consellera de govern del barri del Poble-sec, Carolina López, va agrair la participació en el concurs de cartells i la tasca del jurat, "ha estat una decisió difícil", confessava. També va felicitar a la guanyadora del cartell, "gràcies per fer-nos un cartell tan bonic de la festa major". En aquest sentit, la poblesequina va destacar que "cada vegada, la qualitat dels cartells és millor, la festa del Poble-sec atrau artistes de qualitat, i cada vegada, els dissenys són millors". Finalment, López va demanar que tothom gaudeixi de les festes del barri i que aquestes "continuïn representant la nostra identitat com a barri".

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-01

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-02

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-03

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-04

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-05

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-06

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-07

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-08

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-09

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-10

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-11

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-12

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-13

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-14

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-15

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-16

presentaciocartellfestamajorpoblesec9juny2017-17