La Festa Major de Sants s’atura amb un minut de silenci per condemnar l’assassinat d’un nen de dos anys al Poble-sec

La Federació de Festa Major, el Districte, els Castellers i la ciutadania santsenca s'han unit aquesta tarda als Jardins de Can Mantega per fer un minut de silenci i condemnar el presumpte homicidi d’un infant en un hotel del Poble-sec aquesta passada nit. [[Vegeu fotos]]

La Festa Major de Sants s’ha aturat aquesta tarda per fer un minut de silenci per condemnar el presumpte homicidi d’un infant al Districte de Sants-Montjuïc, més concretament en un hotel del Poble-sec aquesta passada nit.

L'acte de condemna de l'assassinat ha tingut lloc als Jardins de Can Mantega a les set de la tarda i ha començat amb un petit parlament que s’ha preparat des de la Federació de Carrers de la Festa Major de Sants, els Castellers de Sants i el Districte de Sants-Montjuïc. Al mateix escenari on ahir es va fer el pregó de la Festa Major, avui l’Assumpta Sogas, copresidenta dels Castellers de Sants, Marina Berruezo, consellera del barri de Sants de feminisme i LGTBI, cultura, interculturalitat i joventut; i en Jaume Canals, president de la Federació de Carrers de la Festa Major de Sants han sigut els encarregats de pujar a l’escenari a llegir l’escrit.

Aquest escrit ha servit per condemnar fermament i sumar-se al dol, Berruezo, l’encarregada de fer-ne la lectura, ha considerat el fet “d’esgarrifós” i l’ha identificat com a “violència vicària, que és el tipus de violència més cruel, violència contra un infant impotent i violència contra la seva mare”.

Els Mossos d’Esquadra estan investigant la mort del menor de dos anys, dimarts a la nit en una habitació de l’Hotel Concòrdia a l’avinguda del Paral·lel. Els agents han fet una crida per trobar el pare del nen a través d’una piulada, on han publicat la seva identitat.

De manera simultània, a la Plaça Sant Jaume també ha tingut lloc un minut de silenci per condemnar la mort d’aquest nen, és per aquest motiu que algunes de les autoritats del Districte no han pogut ser-hi de forma presencial com és el cas del regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra.

Aquest sentit homenatge dels veïns al barri de Sants ha parat la Festa Major de Sants 2021 uns minuts, però “la Festa Major continuarà” ha comentat Pol Bridgewater, vicepresident de la Federació de Carrers de la Festa Major de Sants. La presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta no entenia el perquè d’aquests actes de violència masclista, ja que “aquestes coses no es poden explicar i sempre són motiu de tristor”, tot i així Erill comentava que el fet d’haver coincidit amb la Festa Major és trist, “però potser serveix d’altaveu i per fer més ressò”.

Ahir el pregó va acabar amb les paraules del regidor del Districte que apel·lava a la necessitat de protegir a les dones i acabar amb la violència masclista i “just fa 24 hores comença el pregó i parlaven d’aquest tema i de la radicació de la violència masclista i lamentem que avui haguem d’estar aquí per aquest motiu” lamentava Georgina Làzaro, consellera-portaveu de Junts al Districte de Sants-Montjuïc.

El fet d’haver parat la festa era necessari, ja que segons  comentava Jordi Castellana, regidor d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona “ és important que el món de la cultura popular i els veïns i les veïnes de Sants hagin volgut conjuntament fer aquesta aturada de la Festa Major que és necessària i és prou important. Per últim, Castellana ha recordat que “la violència masclista és present en les nostres vides malgrat que sembla que a vegades no hi és realment és més a prop del que ens pensem”.

Clicant al reproductor podeu escoltar el manifest, el minut de silenci i les entrevistes:

minutdesilenci25agost2021-02

minutdesilenci25agost2021-03

minutdesilenci25agost2021-04

minutdesilenci25agost2021-05

minutdesilenci25agost2021-06

minutdesilenci25agost2021-07

minutdesilenci25agost2021-08

minutdesilenci25agost2021-09