La Festa Major de la Bordeta començarà dijous amb el pregó de la històrica pastissera del barri Trini Polo

Divendres, dissabte i diumenge al matí es faran activitats a cadascun dels espais de la festa: Rambla Badal, Jocs Florals, Plaça Súria i del Fènix i Can Batlló; mentre que diumenge a la tarda es traslladaran a Can Batlló amb l'acte unitari de "La Bordeta En Dansa". [[Vegeu programa d'activitats]]

Enguany les festes bordetenques s’inicien el proper 2 de setembre amb el pregó de la fins fa poc pastissera del carrer Constitució, Trini Polo. L'expastissera és l’encarregada de fer aquest pregó en reconeixement a la seva trajectòria com a comerciant de proximitat i que sempre ha estat disposada a formar part de les iniciatives de la Bordeta. El pregó tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre a la pista de futbol de Can Batlló.

Enguany la festa serà diferent i s’ha hagut d’adaptar a totes les recomanacions sanitàries, com poden ser els controls d’accessos i els carrers tan sols podran guarnir els sostres, com ja s’ha fet en les altres festes majors que s’han celebrat aquest estiu. Divendres, dissabte i diumenge al matí es faran activitats a cadascun dels espais de la festa: Rambla Badal, Jocs Florals, Plaça Súria i del Fènix i Can Batlló; mentre que diumenge a la tarda es traslladaran a Can Batlló amb una cloenda conjunta i els actes unitaris.

“Estem treballant per prendre totes les mesures que puguem fer i controlar tots els accessos i les entrades perquè la gent no tingui por. El més important és el barri que s’animi i que vingui” comentava Julio del carrer Parcerisa. Albert Muñoz, president de la Comissió de les festes major de la Rambla de Dalt de Baix, del carrer Parcerisa i  Quetzal, també comentava que és molt necessària la Festa Major perquè “la gent ho necessita”.

Paqui Castilla de la Comissió de Festes de la Plaça del Fènix, comentava que “hi ha molta il·lusió, ja que l’any passat no vam poder fer res, i aquest any encara que sigui poquet ens fa molta il·lusió”. Ricard Busqueta de la Comissió de Festes de Jocs Florals, explicava que enguany a les festes “s’hauran de restringir les activitats, els concerts s’hauran de limitar, els berenars també i farem tot com vagi sorgint, ja vam fer un tastet l’any passat”.

Durant les festes de la Bordeta els comerciants que han sigut una peça clau durant la pandèmia també guanyaran protagonisme i és que durant dos dies, dissabte 4 de setembre i diumenge 5 de setembre es farà la “Fireta de la Bordeta” amb paradetes de comerç de barri, artesania i entitats.

Finalment, la Festa Major de la Bordeta acabarà el diumenge dia 5 a la pista de futbol de Can Batlló amb els actes unitaris, on es farà La Bordeta en Dansa: una mostra d’entitats del barri, una ballada dels Gegants de Sant Medir, actuacions dels grups de dansa del barri i un espectacle de foc organitzat pels Diables de Sants.

[[Vegeu programa de totes les activitats]]