La Festa Major Alternativa de Sants arrenca a ritme de txaranga al Parc de l'Espanya Industrial

L'organització, formada per diverses entitats del teixit social del barri com Can Vies, el Casal Jaume Compte, l'Horta Alliberada o la CGT, ha concentrat les activitats al parc per garantir que es compleixin totes les mesures de seguretat. [[Vegeu fotos i programa d'actes]]

La Festa Major Alternativa de Sants ha començat aquest dimarts amb la txaranga Banda Patilla. En Pol, membre de l'organització de la Festa Major Alternativa, considera que “és molt millor començar amb una música d’una txaranga que no pas amb un pregó d’una persona”. Pel que fa a la festa, enguany se celebra al parc de l’Espanya Industrial i tindrà cinc dies de programació amb un munt d’activitats per tots els públics.

L’any passat les alternatives també es van celebrar, sent “les úniques festes de tot Barcelona als barris” comentava en Pol. L'organització, formada per diverses entitats del teixit social del barri com Can Vies, el Casal Jaume Compte, l'Horta Alliberada o la CGT, ha treballat per garantir que es compleixin totes les mesures de seguretat i no tenir cap brot. Pel que fa a la ubicació, ja fa dos anys que van decidir aplegar-se al parc de l’Espanya Industrial, “en anys anteriors cada col·lectiu ho feia a la seva seu, però amb la pandèmia no era viable per espai i ara ho estem fent al parc. Segurament quan les restriccions acabin tornarem als carrers i després farem algunes activitats a l’Espanya Industrial”.

Cada migdia la Festa Major Alternativa tindrà un vermut musical i seguidament es farà un dinar que “se servirà directament a la taula, no serà popular” expliquen. Aquests dinars aniran acompanyats amb grups musicals que animaran als assistents. A banda d’aquests dinars, a l’Espanya Industrial també es podrà viure el 8è Campionat de Mus de Sants, espectacles infantils de titelles, concerts de diversos estils musicals, xerrades amb col·lectius, un tribut a Raffaella Carrà, un campionat de futbolí, cursa de pasteres o l’escalabirres.

Totes les activitats, que estaran centralitzades al parc, hauran de fer-se amb inscripció prèvia com a mesura de seguretat sanitària.

[[Consulteu programa d'activitats de la Festa Major Alternativa 2021]]

Clicant al reproductor podeu escoltar l'entrevista i la retransmissió de l'inici de les alternatives:

tocdinicifestamajoralternatives24agost2021-02

tocdinicifestamajoralternatives24agost2021-03

tocdinicifestamajoralternatives24agost2021-04

tocdinicifestamajoralternatives24agost2021-05

tocdinicifestamajoralternatives24agost2021-06

tocdinicifestamajoralternatives24agost2021-07

tocdinicifestamajoralternatives24agost2021-08

tocdinicifestamajoralternatives24agost2021-09

tocdinicifestamajoralternatives24agost2021-10

tocdinicifestamajoralternatives24agost2021-11

tocdinicifestamajoralternatives24agost2021-12