La darrera etapa de la "Volta" Ciclista a Catalunya es farà a Montjuïc i acollirà una nova prova femenina

La 98a edició de la "Volta" començarà el pròxim dilluns i acabarà el dia 25 de març amb un circuit urbà per la muntanya de Montjuïc. Durant la presentació de la competició, que es va fer dilluns al vespre a l'INEFC de Montjuïc, també es va presentar la nova prova femenina "La reVolta". [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

La 98a edició de la "Volta" Ciclista a Catalunya començarà el pròxim dilluns a Calella i acabarà el dia 25 de març amb un circuit urbà per la muntanya de Montjuïc, al districte de Sants-Montjuïc. Durant la presentació de la competició, dilluns al vespre a l'INEFC de Montjuïc, el director i president de la "Volta", Rubén Peris va explicar que "les vuit pujades de la muntanya són molt dures, i es pot donar el fet que en aquesta etapa es decideixi el podi de la competició".

Per primera vegada, amb l'objectiu de donar veu a les dones que practiquen esport de gran nivell, en aquesta darrera etapa també se celebrarà la "reVolta" una prova femenina que tindrà lloc al circuit de Montjuïc, mentre els participants de la cursa es trobin al Llobregat: "Estem molt il·lusionats, ens venia molt de gust fer-la i esperem que sigui el principi d'una consolidació de l'esport femení", deia. A més, enguany s'ha renovat la imatge corporativa de la competició i el disseny dels mallots que vestiran els líders participants.

A l'acte va participar-hi Marta Carranza, Comissionada d'Esports a l'Ajuntament de Barcelona, que va reconèixer que aquesta prova "és molt especial" per a la ciutat: "Volem donar suport a què hi hagi aquesta volta al nostre país. El nostre compromís és total a anys vista amb aquest esdeveniment". També va agrair l'aposta "per poder fer una prova femenina d'alt nivell. Per nosaltres és una autèntica revolta". En aquest sentit, Maite Fandos, diputada de la Diputació de Barcelona va assegurar que "realment necessitem que en totes les disciplines esportives entenguem que no podem fer activitat esportiva sense la presència de dones".

L'acte el va tancar el Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, que va agrair la implicació territorial per promoure aquesta iniciativa conjunta: "És un esdeveniment que cal cuidar i mimar. Ens fa diferents i singulars i ens projecta al món, no només com un país preciós, sinó també com un país esportiu capaç de generar ciclistes que poden estar des de la base a l'elit", comentava. Finalment, es va fer el lliurament de medalles d'honor a persones i entitats per reconèixer la seva tasca.

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-01

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-02

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-03

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-04

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-05

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-06

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-07

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-08

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-09

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-10

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-11

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-12

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-13

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-14

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-15

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-16

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-17

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-18

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-19

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-20

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-21

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-22

presentaciolavoltacatalunyamontjuicmarcde2018-23