La cooperativa santsenca Ambulàncies Catalunya dóna una ambulància al projecte solidari “Somriures del Kirguizistan”

Durant el lliurament de l’ambulància, que es va fer a la seu de la cooperativa del carrer Begur del barri de Sants-Badal, el president d’Ambulàncies Catalunya, David López Romero va subratllar “la necessitat, ara més que mai, de que la gent tingui ganes de dedicar els seus esforços a construir”.

La cooperativa de transport sanitari Ambulàncies Catalunya ha donat una ambulància al projecte solidari “Somriures del Kirguizistan”, una iniciativa de Roger Esteve, Ana Sedano i Sergi Cerezo, tres estudiants de l’Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) a Lleida què han convertit el seu viatge final de carrera en un projecte de cooperació internacional de caràcter solidari.
Comptant amb el suport institucional de l’INEFC i de la Universitat de Lleida, la missió principal del projecte és portar una ambulància al Kirguizistan, el segon país més pobre de l’Àsia Central, recorrent gairebé 9.000 quilòmetres. “La taxa de mortalitat infantil al Kirguizistan en l’actualitat és d’un 26,6%, en gran part deguda a la manca de vehicles sanitaris que fa que les dones no puguin arribar a temps als hospitals per donar a llum”, explica Roger Esteve.
Un cop arribats a destí i entregada l’ambulància, els estudiants desenvoluparan al llarg d’un mes intervencions pedagògiques a través de l’esport a quatre escoles d’Osh, una de les regions del Kirguizistan més castigades per la pobresa. “Estem mantenint un contacte directe amb UNICEF Kyrgyzstan, per tal de garantir, a través del seu criteri sobre el terreny, unes òptimes condicions d’entrega i d’ús del vehicle sanitari”, apunten Sergi Cerezo i Ana Sedano.
El lliurament de l’ambulància va córrer a càrrec del president d’Ambulàncies Catalunya, David López Romero qui va subratllar “la necessitat, ara més que mai, de que la gent tingui ganes de dedicar els seus esforços a construir”.
La donació va comptar també amb la presència d’Agustí Boixeda, director general de l’INEFC, qui va destacar la voluntat dels seus estudiants “d’implicar-se sobre el terreny, realitzant accions de caire social aprofitant els coneixements assolits al llarg de la carrera”.

 

 

Text i foto: Comunicació Ambulàncies Catalunya