La CAL i el Centre Social de Sants elegeixen el caganer de l’any

El guanyador, elegit per votació popular durant la tradicional torronada que es va celebrar dilluns al vespre, va ser Alberto Fabra, president de la Generalitat de Valenciana pel tancament de Canal 9.

Com cada any des d’en fa 13 la Coordinadora d’Associacions per la Llengua i el Centre Social de Sants nomenen caganer de l’any a aquella persona o col·lectiu que ha fet la cagada més grossa durant l’any en qüestions relacionades amb la cultura i la llengua catalanes. Entre els candidats d’enguany hi havia el govern balear, l’aragonès i el valencià, el Miguel Bosé i un interventor de la Renfe, entre d’altres. El guanyador, elegit per votació popular, va ser Alberto Fabra, president de la Generalitat de Valenciana pel tancament de Canal 9. “Però no va guanyar per gaire”, puntualitza Pep Ribas, membre de la CAL. En segon lloc, i empatats, van quedar el govern de l’Aragó, per denominar LAPAO al català, i el Tribunal Suprem, per les sentències a favor de la separació dels alumnes en funció de la llengua. “Per rebentar la llei d’immersió lingüística”, diu Ribas. Al guanyador se li envia un comunitat per fer-li saber i una figura del caganer. “Normalment mai contesten”, diu.

L’elecció del caganer s’acostuma a fer coincidint amb la torronada del Centre Social de Sants, moment en què el president de l'associació de veïns santsenca, Josep Maria Domingo, va aprofitar per fer balanç de l‘any que s’acaba: “El 2013 pel Centre Social i per tots els companys ha estat un any bastant bo.” Les perspectives pel 2014, va dir, són bones i ja tenen una data apuntada al calendari, el 9 de novembre: “Tenim un si i un si, estarà molt clar”, va comentar Domingo. 

torronadacentresocialdesantscaganerdelanydesembrede2013-02

torronadacentresocialdesantscaganerdelanydesembrede2013-03

torronadacentresocialdesantscaganerdelanydesembrede2013-04

torronadacentresocialdesantscaganerdelanydesembrede2013-05