Es destapa una placa dedicada a l’Estudi de Fotografia Daguerre de Sants

L’exposició itinerant “El Daguerre de Sants, memòria d’un barri” es va inaugurar ahir al vespre a la sala Anselm Cartanyà, a l’arxiu del Districte. La inauguració es va fer després de descobrir, a la mateixa façana de l’estudi fotogràfic del carrer de Sants cantonada amb Alcolea, una placa de la Comissió de la Memòria Històrica.L’exposició itinerant “El Daguerre de Sants, memòria d’un barri” es va inaugurar ahir al vespre a la sala Anselm Cartanyà, a l’arxiu del Districte de Sants-Montjuïc. Segons va dir durant la inauguració Jordi Martí, regidor del districte, la mostra forma part d’una de les “accions que pretenen donar la veu al barri, a la gent i a les entitats”. Sobre el contingut de l’exposició va comentar: “És espectacular veure no solament fotos històriques sinó també el tractament que es dóna a les imatges.”

La mostra està organitzada per l’associació Fotoconnexió que va comptar amb la col·laboració del veïnat amb l’aportació de moltes imatges fetes en aquest antic estudi fotogràfic del carrer de Sants, a més de l’aportació de 60 persones que hi han posat diners a través del micromecenatge per fer-la possible. Susanna Muriel, coordinadora del projecte, va comentar en la inauguració que “ha estat un èxit” perquè s’ha fet amb els veïns del barri. Muriel també va agrair el suport i la col·laboració del Francesc Tàpia, actual responsable de l’estudi fotogràfic, i dels arxivers del Districte.

En la inauguració també va intervenir Maria de los Santos García Felguera, presidenta de Fotoconnexió, l’entitat que ha impulsat la iniciativa. La presidenta va explicar la primera impressió que van tenir en conèixer l’existència de l’estudi Daguerre: “Vam quedar sorpresos del lloc, de tot el que es mantenia d’un antic estudi de fotografia i de la quantitat d’objectes que es veien a la mateixa galeria.” La mostra es podrà veure fins el 20 de març i es preveu que segueixi sent itinerant per diferents espais.

La inauguració de l’exposició es va fer després de descobrir, a la mateixa façana de l’estudi fotogràfic del carrer de Sants cantonada amb Alcolea, una placa de la Comissió de la Memòria Històrica dedicada a l’Estudi de Fotografia Daguerre. “Avui és un dia de festa, per la placa que s’ha posat i per la inauguració d’aquesta exposició a un lloc tant maco com aquest”, va assegurar Maria de los Santos García Felguera, durant l’acte.

placaeldaguerredesantsgenerde2014-01

placaeldaguerredesantsgenerde2014-02

placaeldaguerredesantsgenerde2014-03

placaeldaguerredesantsgenerde2014-04

placaeldaguerredesantsgenerde2014-05

placaeldaguerredesantsgenerde2014-06

placaeldaguerredesantsgenerde2014-07

placaeldaguerredesantsgenerde2014-08

placaeldaguerredesantsgenerde2014-09

placaeldaguerredesantsgenerde2014-10

placaeldaguerredesantsgenerde2014-11

placaeldaguerredesantsgenerde2014-12

placaeldaguerredesantsgenerde2014-13