Entitats educatives es posicionen en contra la LOMCE davant dels santsencs

L’Assemblea Groga de Sants va organitzar aquest passat dimarts una xerrada sobre les conseqüències de la reforma educativa del govern espanyol a la sala de conferències de les Cotxeres de Sants. [[Vegeu fotos]]

L’Assemblea Groga de Sants va organitzar aquest passat dimarts una xerrada a la sala de conferències de les Cotxeres de Sants. Durant l’esdeveniment es va respondre a la qüestió, “I després de la LOMCE, què?”. L’acte va anar a càrrec de dues entitats, la ILP d’Educació i Escoles Insubmises i amb la participació de Ramon Font del Grup Promotor de la ILP Educació, Andrés Encinas, impulsor de la Xarxa d’Escoles Insubmises i Núria Marrón, membre d’aquesta xarxa. Durant la conferència es va parlar de la campanya que s’ha impulsat des de diferents entitats educatives en contra de la LOMCE. Encinas va definir aquesta llei com “una llei regressiva que tindrà conseqüències a temps curt i acabarà generant una gran fractura social” i “a Catalunya la llei suposa un atac al model d’immersió lingüística i és el que debatem”. A més, també va explicar que aquesta llei aposta per “una privatització del sistema i per un model d’escola concertada com a model estàndard”.

En aquest sentit, Font va dir que des de la ILP d’Educació estan en contra de l’escola concertada. Font també va possicionar-se en contra d’aquesta llei ja que “això comporta a una planificació de la societat classista” i que esta portant a una separació de les classes socials, “és la segregació entre rics i pobres que estan portant en una segregació. Marrón també va intervenir i va voler fer arribar als centres “propostes de resistència activa que atenuïn els efectes nocius de la llei”. Marrón va dir que “és important que la desobediència que s’aplica a les escoles de forma silenciosa es faci visible per demostrar que aquesta llei es insuportable”. Finalment, va expressar als assistents que des “cal elevar el to de la protesta davant del Ministeri i de la Consellera ja que creiem que no hi ha prou en oposar-nos a la llei, cal passar a l’acció”.

xerradalomcecotxeresdesantsnovembrede2014-01

xerradalomcecotxeresdesantsnovembrede2014-02

xerradalomcecotxeresdesantsnovembrede2014-04

xerradalomcecotxeresdesantsnovembrede2014-05

xerradalomcecotxeresdesantsnovembrede2014-06

xerradalomcecotxeresdesantsnovembrede2014-07