El veïnat de Sants-Badal cuina una quinzena de sopes d'arreu del món a la plaça de l'Olivereta

En el marc de la 2a edició del Festival de Sopes del Món, organitzat pel Districte de Sants-Montjuïc, el Mercat de Sants i l'Associació Artixoc, famílies senceres del barri de diferents cultures, van oferir-se per elaborar les sopes típiques dels seus països d'origen. [[Vegeu fotos]]

Els paladars dels santsencs van tenir feina, dissabte al matí, per degustar més d'una quinzena de sopes d'arreu del món: Marroc, Perú, Xina, Rússia, Brasil o, fins i tot, de Catalunya. Les olles es van cuinar a la plaça de l'Olivereta, al barri Sants-Badal, en el marc de la 2a edició del Festival de Sopes del Món organitzat pel Districte de Sants-Montjuïc, el Mercat de Sants i l'associació Artixoc.

Famílies senceres del barri de diferents cultures van oferir-se per participar en la festa gastronòmica, cuinant les sopes típiques dels seus països d'origen. L'activitat intercultural respon a la necessitat de dinamitzar el barri de Sants-Badal: "Aquesta és una festa perquè les persones del barri parlin entre elles i es coneguin. També volem que gaudeixin de la seva convivència", explicava l'Àgia Luna de l'entitat Artixoc.

En Philippe, de l' illa de Guadalupe, és un dels cuiners que va participar-hi. Va elaborar una sopa de marisc, amb boletes de farina, mantega i sal: "És la primera vegada que participo, i hi ha molta gent de diferents llocs que representen el seu país d'origen". L'Enric, cuiner del barri va fer una sopa d'all o com ell deia, "una sopa de supervivència i tradicional”. I la Marta va decidir cuinar una sopa vegetariana de San Francisco (Estats Units) en un matí que per ella va ser "creatiu, divertit i molt distret”, expressava.

A banda de ser una mostra gastronòmica, l'activitat també va comptar amb actuacions de música swing i jazz, a càrrec de la banda Barnouche, que va servir per acompanyar l'àpat. També es van organitzar activitats infantils, amb la lectura de contes de l'Helena Fernández. Finalment, el conseller de cultura del Districte de Sants-Montjuïc, Joan Sanromà, va destacar la qualitat de la iniciativa per "posar en valor les diferents cultures i la diversitat que hi ha al districte, mitjançant les sopes o els menjars de cada territori".

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-24

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-01

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-02

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-03

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-04

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-05

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-06

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-07

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-08

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-09

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-10

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-11

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-12

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-13

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-14

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-15

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-16

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-17

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-18

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-19

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-20

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-21

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-22

sopesdelmonplacaoliveretasantsbadaldesembre2017-23