El projecte Tàndem de l’escola Miquel Bleach d'Hostafrancs celebra la seva cloenda al MNAC

L’escola Miquel Bleach del barri d’Hostafrancs va celebrar la festa de cloenda del projecte Tàndem, guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona d’Educació, amb una desfilada olímpica per la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Montjuïc.

L’escola Miquel Bleach del barri d’Hostafrancs, va celebrar dimecres, la festa de cloenda del projecte Tàndem amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb una desfilada olímpica per la Sala Oval del museu. Sota el lema “Creixem amb l’art”, i impulsats per la Fundació Catalunya-La Pedrera, l’escola i el museu han treballat conjuntament des del curs 2013-2014 amb l’objectiu d’enriquir l’experiència educativa, la qualitat dels aprenentatges i la millora dels resultats acadèmics a través de l’art i el patrimoni.

Aquest projecte tàndem va ser guardonat per l’Ajuntament de Barcelona l’any passat amb el Premi Ciutat de Barcelona d’Educació, per la transformació del projecte pedagògic de l’escola. Amb l’objectiu de promoure l’èxit educatiu, s’ha realitzat un treball conjunt cap a un canvi metodològic que comporta, d’una banda, descobrir i utilitzar les possibilitats de l’art per tractar qualsevol aspecte del currículum, però també ser capaços d’implementar a les aules metodologies orientades cap a la recerca i el treball per projectes. Aquest canvi ha suposat fer una inversió important en la formació del professorat en la qual han participat activament els professionals del museu.

Tot això ha estat possible gràcies al treball conjunt entre l’equip de l’escola i del Departament d’Educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb el suport i l’assessorament de la Fundació Catalunya-La Pedrera i el Consorci d’Educació de Barcelona.

Escoles Tàndem, el programa

El programa Escoles Tàndem va començar el curs 2011-2012 i promou el partenariat durant tres anys entre centres educatius i institucions de referència per fomentar l’èxit educatiu. Des d’aleshores, ja han participat més de 2.500 nens i joves de fins a 9 centres educatius i més de 250 professors.

festacloendaprojectetandemescolamiquelbleachjunyde2016-02

festacloendaprojectetandemescolamiquelbleachjunyde2016-03

Fotos i text: Museu Nacional d’Art de Catalunya.