El Mercat de Sants se suma un any més a la Festa Major acollint l'ofrena floral a Sant Bartomeu

Malgrat que enguany el mercat santsenc no ha pogut celebrar el ja tradicional vermut mariner, no hi han faltat les ofrenes a Sant Bartomeu, patró del barri i alhora dels carnissers. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

El Mercat de Sants ha tornat a acollir la tradicional ofrena floral a Sant Bartomeu, que sempre anava acompanyada del vermut mariner, que enguany per la pandèmia no s’ha pogut celebrar. Després de l’ofrena a Santa Maria de Sants, les comissions, entitats i autoritats han anat fins al Mercat de Sants per fer aquesta ofrena al patró del barri i alhora del gremi dels carnissers. Francesc Leiva, president d’honor del Mercat de Sants explicava que l’ofrena té un significat molt especial perquè “l’estem fent tots amb mascareta, estem celebrant la nostra Festa Major, però ens falta fer el vermut mariner per acabar-ho de celebrar”.  A més, considera que tenir l’estàtua de Sant Bartomeu al mercat va molt bé perquè “per nosaltres és un dia que les entitats i carrers del barri s’apropen al nostre mercat”.

Leiva també explicava que el mercat és una peça clau en el teixit associatiu del barri i és que considera que “el mercat és una prolongació del nostre barri i estem per donar servei al barri”. El president també comentava que durant els mesos de pandèmia “s’ha venut més al taulell, però també hem deixat de vendre productes a restaurants”.

La pandèmia ha servit per aprendre, “és un any d’experiències i sobretot ens ha ensenyat a mirar cap al futur del planeta i caldrà fer reflexions serioses cap a això, i els mercats seran uns punts importants per fer aquesta reflexió” afegia Leiva.

Amb l’ofrena al mercat santsenc, de mica en mica la Festa Major de Sants va recuperant la normalitat, Josep Bou, regidor del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona considera que enguany “s’està fent alguna cosa i no és un any en blanc, ha anat molt bé i estàvem tots junts. Ha sigut una ofrena molt maca per part de les comissions”.

Elsa Artadi, regidora de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona comentava que “aquest any tothom ho estem vivint amb molta il·lusió i aquest any ho estem valorant molt encara que sigui en petit format”. Pel que fa als temes de seguretat, Albert Batlle, tinent de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona parlava també del civisme durant la Festa Major i confirmava que hi haurà presencia policial per tal de garantir la seguretat i evitar aglomeracions, però “hem de fer una apel·lació al civisme perquè encara que la mobilitat sigui lliure cal  recordar que la situació és la mateixa i les activitats acaben a la una de la matinada igualment”. A més, ha recordat que la “pandèmia continua a la porta” i és per això que ha apel·lat al civisme i també a la vacunació.

Clicant al reproductor podeu escoltar la retransmissió de les ofrenes i les entrevistes.

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-01

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-02

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-03

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-04

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-05

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-06

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-07

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-08

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-09

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-10

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-11

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-12

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-13

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-14

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-15

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-16

ofrenasantbartomeumercatdesantsfestamajordesants2021-17