El Consorci d’Educació anuncia la fusió de l’Escola Miquel Bleach i l’Institut Joan Coromines d'Hostafrancs per al curs vinent

L’oferta educativa s’ampliarà a Sants-Montjuïc amb la recuperació de les aules de l'antic centre concertat Sant Vicenç de Paül del barri d'Hostafrancs. L’escola, actualment en desús, passarà a ser de domini públic amb la fusió de l’Escola Miquel Bleach i de l’Institut Joan Coromines del mateix barri. [[Vegeu fotos]]

L’oferta educativa s’ampliarà a Sants-Montjuïc amb la recuperació de les aules de l'antic centre concertat Sant Vicenç de Paül del barri d'Hostafrancs. L’escola, actualment en desús, passarà a ser de domini públic amb la fusió de l’Escola Miquel Bleach i de l’Institut Joan Coromines del mateix barri. Ambdós centres actuaran com a nou institut-escola a les instal·lacions de Sant Vicenç de Paül. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, ha explicat que “obre un ventall de possibilitats a nivell d’oferta educativa pública i això és el més important”.

Aquest dijous el Consorci d’Educació de Barcelona ha presentat el projecte en una roda de premsa que s'ha fet en una de les aules de Sant Vicenç de Paül, un espai que a partir del proper setembre servirà per donar resposta a la necessitat de places públiques d’educació infantil i primària al districte, però donant-hi continuïtat amb formació en secundària. El president del Consorci, Josep Gonzàlez, ha detallat que en un futur “l’institut-escola oferirà ensenyaments post-obligatoris”. I ha afegit que “és una operació a curt termini però amb una mirada més llarga per poder ampliar l’oferta en cicles formatius al districte”.

Al proper curs ja hi hauran els primers moviments. Dos grups de P3 de l’Escola Miquel Bleach i el curs de primer d’ESO de l’Institut Joan Coromines ja es traslladaran a les instal·lacions de Sant Vicenç de Paül. En aquest sentit, el Consorci d’Educació farà una inversió de 400.000 euros per adequar l’escola, amb una aportació del Districte de Sants-Montjuïc. Sobre aquesta inversió, la segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament i alhora vicepresidenta del Consorci, Laia Ortiz, ha comentat que “és necessària per aprofitar tots els edificis que poden tenir un ús educatiu” i poder fer “una renovació pedagògica”.

El nou equipament de Sant Vicenç de Paül anirà acollint de forma progressiva l’educació infantil, de Miquel Bleach, i l’educació secundària, del Joan Coromines, fins que el curs 2022-2023 tot l’institut-escola es traslladarà definitivament a l’actual edifici de l'Institut Joan Coromines.

L’Escola Sant Vicenç de Paül porta un any en desús i fins el curs passat va estar gestionada per la Fundació Escola Vicenciana, que va néixer per donar continuïtat a la tasca educativa de l’ordre religiosa de les Filles de la Caritat. Sor Rosa Garcia, d’aquest ordre amb més de 140 anys impartint educació infantil i primària, ha celebrat que l'edifici “es continuï utilitzant al servei de l’educació”.

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-01

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-02

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-03

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-04

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-05

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-06

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-07

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-08

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-09

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-10

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-11

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-12

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-13

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-14

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-15

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-16

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-17

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-18

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-19

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-20

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-21

rodadepremsaescolasantvicencdepaulhostafrancsgener2019-22