Aquest dissabte el comerç del carrer de Sants i Creu Coberta surt al carrer amb moltes activitats

Més de 2.000 metres de carrer en línia recta des de la plaça d'Espanya a la Riera Blanca es transformaran en una gran fira amb comerços al carrer. Entre les novetats d'enguany, Creu Coberta dedicarà la mostra al Dia Internacional de la Dansa, i el carrer de Sants celebrarà una gran passarel·la de moda al carrer.

Aquest dissabte més de 2.000 metres de carrer en línia recta es transformaran en una gran fira amb comerços al carrer, música en directe, exhibicions i moltes activitats per grans i petits. Tot el carrer de Sants i de Creu Coberta es tallaran al trànsit per agrupar aquest gran esdeveniment festiu i familiar.

Per una banda, Sants Establiments Units organitzarà la Gran Fira de la Primavera i Comerç al Carrer de Sants. “Esperem que ens faci un temps esplèndid perquè tota la gent pugui passejar pel carrer de Sants que estarà plena de més de 200 parades, artesans i botiguers, cosa que ens dóna molta satisfacció” assegura Lluís Marticella, de Sants Establiments Units.

En aquesta edició la fira estarà connectada des de l’avinguda Madrid fins al carrer Joanot Martorell. Les activitats estaran concentrades a la plaça de Sants, on durant al matí es farà una exhibició de la unitat canina de la Guàrdia Urbana de Barcelona i durant tot el dia els més petits podran gaudir del teatre de titelles, podran maquillar-se i fer bombolles de sabó gegants.

A més, al carrer de Sants hi haurà tres grans escenaris amb actuacions durant tot el dia. Un estarà situat davant de les Cotxeres de Sants i hi actuarà la Urban Dance Factory, Gonçal, la Fàbrica de Somnis, el grup Shedam Tridal Weebly, entre d’altres. L’escenari situat a l’alçada de Badal comptarà amb l’actuació dels alumnes de l’escola de música Diesi. També es podrà gaudir de música a l’escenari situat a la intersecció entre el carrer de Sants i el carrer Arizala. En aquest punt hi actuaran grups com Blenda, Sr. Musaca o De Otro Modo.

També, al carrer de l’Espanya Industrial es farà una exhibició d’oficis durant tot el dia. “La festa principal arribarà al final del dia” segons Marticella, concretament a dos quarts de nou del vespre a la plaça de Sants. Llavors tindrà lloc una gran passarel·la de moda al carrer, “s’exhibirà roba de 18 botigues del carrer de Sants, actuarà la Urban Dance Factory i en Gonçal” assegura Marticella qui també diu que “posarem 600 cadires perquè la gent pugui veure la passarel·la asseguda”.

Els Comerciants de Creu Coberta seguiran fins a Plaça Espanya amb la 10a mostra de Comerç al carrer de Creu Coberta. “Esperem que faci bon temps i podrem gaudir el carrer de Creu Coberta sense cotxes i durant tot el dia hi haurà diverses actuacions” explica Isabel Morell de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta. Com a novetat d’enguany, Morell comenta que durant tot el dia al carrer Llobet es podrà fer tir amb arc, també, durant el matí, actuarà el grup Descentrats, un conjunt de batukada format per 27 persones.

La mostra comptarà amb tres espais amb actuacions. A l’escenari situat a Plaça Espanya, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa que és el proper 29 d’abril, es faran actuacions dedicades a la dansa. Pel matí hi haurà un espectacle de l’escola de ball flamenc de Raquel Alonso i de l’escola de dansa la Fàbrica de Somnis de Sònia Alonso.

Per la tarda, aquest mateix escenari acollirà amb una exhibició de dansa clàssica del grup La Companyia de ballet i, més tard, l’escola Jam Session presentarà les orquestres El Combo i Big Band. A l’escenari situat entre el carrer de Creu Coberta i el carrer Sant Roc, a primera hora del matí, es celebrarà el 35è aniversari de l’escola de Karate del Club Natació Barcelona, al migdia hi haurà un acte unitari en contra la violència i al vespre es farà el 9è combat Open de Karate.

A més, la mostra comptarà amb un tercer espai davant el districte on tant pel matí com per la tarda els assistents podran veure les exhibicions de vol de drons i de gossos. Un any més, els Mossos d’Esquadra ensenyaran als més menuts com funciona un cotxe o una moto de policia .També, al costat de Plaça Espanya s’exhibiran autobusos antics, i en mig del carrer es farà un petit curs de càrdio protegida.